78205

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Emanuel Vesely --- 8. 1. 2004
Re: Medovina

> Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje
> žádný zbytkový cukr.

To není problém, tak tam cukr (med) přidej. Horší je, když tam je cukru dost a nekvasí to. To považuji za problém!, ale na samostatnou diskuzi. Vyrobit dobrou a stabilní medovinu bez dolihování a doslazení je umění. To je ale potom medovinový likér. Já se o přírodní medovinu pokouším už několik let a vždycky se mi z demižonů nějak do půl roku vytratí ještě před ukončením pokusů. Nemám dobře zvládnutý proces kolektivního ochutnávání.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4850


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Antonín Podhájecký --- 12. 1. 2004
Re: Medovina

Mám doma asi 30 kg zkvašeného medu. Vytočil jsem to ze včel, něco i zimní zásoby. Dolil jsem asi 1 litr rozředěného medu že to zkrmím a zatím to zkvasilo. Je to asi na vylití, ale nešla by z toho uvařit medovina? Je to tam už někdy od jara. Nikdy jsem ještě medovinu nedělal, ale zkusit to chci. Tenhle med už ale bude asi octovatý. Někde jsem četl, že se medovina dělá i z odpadového, třeba špatného medu. Ví někdo jakou ještě má mít med kvalitu pro
výrobu medoviny?
Tonda.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4865


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Menšík Josef --- 13. 1. 2004
Re: Medovina

Zoctovatění poznáš podle chuti ajestli jsi toředil je nutné dávku zvýšit až
na 24% cokru to změříš moštoměrem
----- Original Message -----
From: "Anton?n Podh?jeck?" <a.podhajecky/=/.seznam.cz>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, January 12, 2004 1:30 PM
Subject: Re: Medovina


> Mám doma asi 30 kg zkvašeného medu. Vytočil jsem to ze včel, něco i zimní
> zásoby. Dolil jsem asi 1 litr rozředěného medu že to zkrmím a zatím to
> zkvasilo. Je to asi na vylití, ale nešla by z toho uvařit medovina? Je to
> tam už někdy od jara. Nikdy jsem ještě medovinu nedělal, ale zkusit to
> chci. Tenhle med už ale bude asi octovatý. Někde jsem četl, že se medovina
> dělá i z odpadového, třeba špatného medu. Ví někdo jakou ještě má mít med
> kvalitu pro
> výrobu medoviny?
> Tonda.
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4878


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu